Ingely Laiv võlus hindajaid oboekontserdiga

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingely Laiv esinemas koduses Rakvere muusikakoolis.
Ingely Laiv esinemas koduses Rakvere muusikakoolis. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti üleriigilisel interpreetide konkursil puhkpillidele napsas oboemängija Ingely Laiv grand prix’ vooru tulises konkurentsis esimese preemia ning rahvusooper Estonia orkestri ja Eesti Interpreetide Liidu eripreemiad.

Rakverest pärit noor muusik, kelle edule elasime kevadel kaasa telekonkursil “Klassikatähed”, esitas koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga Richard Straussi oboekontserdi D-duur.

Ingely Laiv rääkis, et konkurents oli üsna tihe: osales üle 70 puhkpillimängija, neist oboemängijaid viis. “Jäin lõpptulemusega väga rahule. Alguses ma ei lootnud üldsegi mitte nii kaugele pääseda. Kuna töötan ooperis ja mul on ka siin hetkel veel katseaeg, seadsin ettevalmistusperioodil prioriteediks siiski orkestritöö. Seepärast jäi aega natuke napiks konkursiks harjutamisel. Olen väga õnnelik, et sellegipoolest läks väga hästi ja pääsesin ERSO ette soleerima,” kõneles muusik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles