Jõuluhõrgutised teiselt mandrilt (1)

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrikapärane kanahautis.
Aafrikapärane kanahautis. Foto: Merly Raudla

Vahel võib juhtuda, et verivorsti, hapukapsast ja seapraadi on pühadeeelsel ajal juba nii palju saanud vitsutada, et jõuluõhtul ihkab hing midagi muud. Jõuluvanaootuses võiks siiski midagi keedukartulist ja hakklihakastmest erinevat ja pidulikumat lauale panna. Põnevaid retsepte võib otsida lausa maailma teisest otsast.

Võiks ju vahelduse mõttes külalistele hoopis kaugemate kohtade jõulutoite pakkuda.

Lääne-Aafrikas on väga populaarne kanahautis, milleta ei möödu ühedki jõulud. Siinkirjutaja mõtles, et võiks proovida, kuidas roog välja kukub. Retsepti järgi pidi ettevalmistuseks kuluma kümme minutit ning küpsemiseks nelikümmend viis. Nagu arvata oligi, mina nii lühikese ajaga hakkama ei saanud. Mulle meeldib, kui saan rahulikult kõik juurviljad pesta, koorida ja tükeldada ning ei pea samal ajal panni valvama. Seega võttis roa valmimine täpselt poole kauem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles