Tulevärgivalik on tänavugi uhke

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatemängu pakkuv ilutulestik kestab vaid mõne hetke, ometi vaimustuvad sellest nii lapsed kui ka täiskasvanud.
Vaatemängu pakkuv ilutulestik kestab vaid mõne hetke, ometi vaimustuvad sellest nii lapsed kui ka täiskasvanud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Aastavahetuse lahutamatu osa on saluut. Ilutulestikku on tehtud oma tuhat aastat, see tekitab jätkuvalt elevust ja lisab sündmustele pidulikkust. Ilutulestiku korraldajad ja selle materjaliga kauplejad annavad ses vallas orienteerumiseks nõu.

Eduard Tani ilutulestikukeskusest Arnika tõdeb, et kahtlemata meeldiks inimestele, kui üks ilutulestik sisaldaks palju laske, mis lendaks kõrgele, kestaks kaua ja oleks lisaks odavad. “Paraku kõike seda ei saa. Võrrelge kasvõi lilledega – tahta korraga palju õisi, mis oleks võimalikult suured, odavad ja püsiks kaua – no ei tule vist välja,” ütleb ta.

Küll püüavad kaupmehed soovidega kohaneda, ning seega saab Tani Arnika uuemate toodete valikust esile tõsta “Pidupäeva saluuti” ja “Ausat pauku”, mis sisaldavad sama raha eest rohkem laske, kestust ja ilu. Tänavu kõige ostetumatena nimetab ta ka “9 suurt tähepommi” ja “Legendaarset Mulgi pauku”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles