Vaatame tagasi ja mõtleme edasi

Einar Vallbaum
, Viru-Nigula vallavanem, Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum.
Einar Vallbaum. Foto: Marianne Loorents

Üks aasta hakkab taas lõpule jõudma. On aeg vaadata edasi, seada uusi sihte, püstitada eesmärke ja astuda samme nende elluviimiseks. Aasta lõpp on ka aeg vaadata tagasi möödunud ajale. Hinnata tehtut ning õppida kogemustest.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidule (VIROL) oli mööduv aasta katsumus- ja pingerohke. Mitu reformi panid meid lahendusi otsima maakondlike ülesannete ülevõtmiseks ja täitmiseks. Halduslikult ja sisuliselt lai teemavõrgustik seniste omavalitsuste ühiste eesmärkide täitmise ja tegevuste kõrval on kahtlemata aega ja ressurssi nõudev ning eeldab prioriseerimist. Pikaaegsed kogemused maakondliku juhtimise tasandil on võimaldanud meil muudatustega ilusasti toime tulla ning kohaneda uute olude ja tegevustega.

"Lääne-Virumaal on paljude välisriikide administratiivüksustega pikaaegsed ja hästi hoitud välissuhted, mida tuleb säilitada ja arendada. Visiit Jönköpingisse oli oluliseks koostöömärgiks nii meile kui ka partneritele Rootsist."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles