Kohalikud omavalitsused aitavad laste turvakodul ellu jääda

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisukaru.
Kaisukaru. Foto: Joakim Klementi

Lääne-Virumaal ainsana laste ajutise turvakodu teenust pakkuv MTÜ Maria ja Lapsed on rahalistes raskustes ning ilma tuge saamata turvakodu teenust uuel aastal enam pakkuda ei suuda. Sestap pöörduti abi saamiseks Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) poole.

Maakonna turvalisuse nõukogu esimees Maido Nõlvak rääkis, et tavaliselt tekib vajadus laps ajutisse turvakodusse paigutada nädalavahetustel ning menetlustoimingutega tegeleb turvakodu pakkuja, aga kui turvakodu maakonnast kaoks, tuleks nendega tegelema hakata omavalitsuste sotsiaaltöötajatel.

“See tähendab, et igas omavalitsuses peab keegi nädalavahetustel valves olema,” lausus Nõlvak. Veel tuleks omavalitsustel tagada lapse transport Tallinna, Kohtla-Järve või Tartu turvakodusse, sest lähemal turvakodu lihtsalt pole.

Nõlvak lisas, et lapsi paigutatakse ajutisse turvakodusse küll suhteliselt harva, kuid ikkagi tuleb selleks valmis olla. Tänavu on Lääne-Virumaal turvakodusse viidud kaheksa last, mullu täpselt poole rohkem.

VIROL otsustas toetada laste ajutise turvakodu valveteenust järgmisel aastal 600 euroga kuus. Summa jagatakse omavalitsuste vahel solidaarselt ehk igaüks maksab 75 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles