Kunstihiidlased toovad kargust ja kergust

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Stina Muraka maalist.
Fragment Stina Muraka maalist. Foto: Eveli Varik

Rakvere teatris avatakse 10. jaanuaril kell 17.17 kahe kunstniku näitus. Oma teoseid esitleb Hiiumaal Kassaris elav kunstnikest paar Stina Murakas ja Märten Kross.

Maaelu võlusid ja valusid on kunstnikud kogenud pea viis aastat. Stina Murakas põhiliselt maalib, Märten Krossi loomingulisse ampluaasse kuuluvad muusika, foto, kirjutamine ja veel mõndagi.

Kunstnike hinnangul on maal elamine andnud palju uusi vaatenurki, sest saarel on lihtsalt aega rohkem kui mujal.

“On aega vaadata ja näha ja kuulata ja taibata. Argisus miskitmoodi lahustub ja abstraheerub ja muutub poeesiaks. Kogu see pööris, mis on elu koos kõikide olukordade, aspektide ja jumal teab millega, on täiuslik ja lihtne ka siis, kui tundub, et on keeruline. Vastuolud ei peagi tähendama vastandumist ja võitlust, vaid näiteks vaimustavat segadust ja selgust korraga! Lubamise müsteerium ja olemise vägagi talutav kergus ja kargus!” on kirjas näituse tutvustuses.

Stina Muraka teoseid on kunstikriitikas nimetatud tundlikeks, värvikateks ja mitmekihilisteks. 

Fragment Stina Muraka maalist.
Fragment Stina Muraka maalist. Foto: Eveli Varik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles