Segakoor lumes tšello ja viiuliga

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina segakoor koos Caroline Busseri ja Ivan Knezeviciga esitab laulu “Imagine” Euroopat ühendavas muusikaprojektis.
Kadrina segakoor koos Caroline Busseri ja Ivan Knezeviciga esitab laulu “Imagine” Euroopat ühendavas muusikaprojektis. Foto: Vladislav Musakko

Lumes musitseerivad loitvate küünalde valgel tšellist ja viiuldaja, daam õlgu paljastavas tüllkleidis ja härra, lokipahmakas hoogsaist poognatõmbeist lehvimas. On see kujutlus? Oot-oot, taamal tammub rahvarõivais segakoor ...

Meloodia katkeb. Viiuldaja poetab viiuli käest – kas tõesti lumme?! – ja vaatab kaamerasse püütud kaadreid. Tšellist haarab suure valge villase rätiku ümber ja pistab käed suusakinnastesse. Õhulise seelikusaba varjus vilksatavad tõhusad talvesaapad. Segakoor ümiseb tasakesi. Meloodia on tuttav: “Imagine”.

Ehkki laulusõnad ütlevad imagine, pole tegu silmapette ega kujutlusega. Kadrina rahvamaja juures toimetab IC Strings: tšellist Caroline Busser ja viiuldaja Ivan Knezevic reisivad Euroopa Liidu maades sooviga näidata, et muusika ei tunne piire ja seob kultuure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles