Idee! Volikogud ja komisjonid alustagu varem

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru-Nigula valla spordijuht Ainar Sepnik käis välja mõtte, et aktiivset inimest ei tohiks karistada sellega, et koosolekud ja komisjonide töö algavad hilisel kellaajal.
Viru-Nigula valla spordijuht Ainar Sepnik käis välja mõtte, et aktiivset inimest ei tohiks karistada sellega, et koosolekud ja komisjonide töö algavad hilisel kellaajal. Foto: Meelis Meilbaum

Neljapäevasel Viru-Nigula vallavolikogu istungil käis sealne spordijuht Ainar Sepnik välja mõtte, mille pärast ta oli pead vaevanud. Rahvasaadikutele Lääne-Virumaa tervise ja heaolu profiili tutvustades ütles ta, et räägime üha sellest, et lapsed ei liigu piisavalt ja peredes on probleeme. Sepnik küsis: miks karistada aktiivset kogukonda panustavat inimest? “Miks see tubli inimene peab asju tegema pere arvelt? Rõhk on just sõnadel “pere arvel”!” rääkis Sepnik.

Tema sõnul tuleks kokku leppida, et tööandja laseb inimesel volikokku tulla kella 15-ks, sest siis on võimalik, et inimene on kella 17.30-ks kodus pere juures. “Mul pole probleem kell 19 komisjoni minna ja kella kümneni tööd teha, aga selline suhtumine on ju vale,” märkis Sepnik ja lisas, et teema ei puuduta ainult volikogusid, ka komisjone on palju ja nendegi töö algab peale tööpäeva.

Kolme lapse isa, Viru-Nigula vallavolikogu liige Kaido Veski tunnistas, et ei oska seisukohta võtta. “Loomulikult on hea, kui saame perega koos olla. Kuid volikogu istung on korra kuus, komisjonid ka, mõnel õhtul hiljem koju minna pole suur probleem. Arvestades eriti, et see kohustus on vabatahtlikult võetud,” arutles Veski.

Veski märkis, et kui ta oli Kunda linna eesotsas, peeti pikalt vaidlusi, kas korraldada koosolekuid tööajal või õhtul. “Alustasime kella 16 ajal. Kui koosolek kestis kaks tundi, siis tunnikese näpistasime isiklikust ja teise tööajast. Justkui kompromiss.” Ta lisas, et ametnikel, kes osalevad komisjonide töös, on probleem ilmselt suurem. “Aga ka päästjatel, müüjatel ja kiirabitöötajatel on selline töö,” ütles Veski.

Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev märkis, et see on kokkuleppe küsimus. “Olen paljudel volikogu komisjonide koosolekutel käinud, need on ikka alanud kell 16 või 17 ja kestnud maksimum kella seitsmeni. Ega need pikad jutud ka mõistlikud pole,” rääkis Vassiljev. Ta nõustus, et aktiivse inimese ühiskondlik tegevus ei peaks tulema pere, laste ega abikaasa arvelt.

Ometi pole tema arvates arukas ka väga varajasel kellaajal volikogu istungit pidada. “Kõigi volikoguliikmete tööandjad ei mõista, et see on vajalik tegevus,” sõnas Vassiljev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles