Ekselnud lambatall pääses seiklustest terve kasukaga

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linna ja valla vahet pendeldanud lambatall sõbrunes uue omaniku Rain Holmiga sedavõrd kiiresti, nagu oleks tegemist olnud juba vanade tuttavatega.
Rakvere linna ja valla vahet pendeldanud lambatall sõbrunes uue omaniku Rain Holmiga sedavõrd kiiresti, nagu oleks tegemist olnud juba vanade tuttavatega. Foto: Vladislav Musakko

​Silberauto Rakvere müügisalongi ees püüti eile lõuna ajal kinni lambatall, kes oli koos mitme liigikaaslasega augustis Veltsis huntide hirmutatud karjast minema jooksnud ja siiani ümbruskonnas seigelnud.

“See on ellujääja. Teda ootab õnnelik elu,” märkis väikest viisi lambakasvatusega tegelev Rain Holm. Looma kinni püüda aidanud mees toimetas talle peremehe saabumist ootama kõrval asuva autoremonditöökoja klienditeenindusse, kus sõraline heledal nahkdiivanil ülimalt rahumeelselt istus ja leivaviilu nosis.

Holmi sõnul läks augustikuus Veltsis lambakarjast kaduma tegelikult rohkem kui üks loom. “Hundid on väga julgeks läinud. Seal (Veltsis – toim.) elasid hundid põhimõtteliselt lammaste kõrval suurte majade juures, aga jahimeestel lasta neid ei lubatud,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles