Pildikogu Ajapaik haarab täiega kaasa

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajapaik sisaldab muu hulgas tuhandeid fotosid Rakverest.
Ajapaik sisaldab muu hulgas tuhandeid fotosid Rakverest. Foto: Ekraanitõmmis

138 000 ajaloolist fotot Eestist, millest umbes 3000 sisaldavad märksõna “Rakvere”. Ja siis veel hulk ülesvõtteid Lääne-Viru teistest paikadest ning piirkondadest. Kogu selle laadungi leiab vanade fotode internetikodust Ajapaik.

Võtame näiteks Oleg Koševoi väljaku Rakveres. Mäletate, milline see välja nägi või kus ülepea asus? Võtke lahti internetileht Ajapaik, sisestage otsingusse vastavad sõnad ning nautige: Koševoi väljak paiknes praeguse Laia tänava ääres, hiljem ehitati sinna kino Ilo ja praegu on samas majas Rattabaas. Kogu mainitud areng on ajastukohaste fotode abil jälgitav, koordinaatidega kaart ja pildistamise koht ka juures.

Ajapaik on netiportaal, kuhu digitaalsel kujul on koondatud Eesti muuseumides, raamatukogudes ja erakogudes leiduvad ajaloolised fotod. Arvatakse, et ajaloolisi fotosid on Eestis üle miljoni, seega arenguruumi on Ajapaigal veel küll ja küll. Vaatamist ning äratundmist on Ajapaigas hulganisti ning olge te hoiatatud: sellele lehele võite end unustada päevadeks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles