Vainupea kabel sai altaripiibli

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Toompuu (vasakul) ja Mario Luik hoiavad altaripiiblit, mida Vainupea kabelil pikka aega ei olnud.
Tauno Toompuu (vasakul) ja Mario Luik hoiavad altaripiiblit, mida Vainupea kabelil pikka aega ei olnud. Foto: Margus Punane

Esimesel jõulupühal toimus Vainupea kabelis traditsiooniline jõulujumalateenistus, mille käigus pühitses Viru praost Tauno Toompuu sisse kabelisse soetatud altaripiibli.

Vainupea külavanem Mario Luik kõneles, et altaripiibel valmistati spetsiaalselt Vainupea kabeli tarvis ja tellimuse aitas teoks teha Eesti Piibliselts. Altaripiibli soetamine läks maksma 250 eurot, mis tasuti kabelile tehtud annetustest.

Luik meenutas, et kui MTÜ Vainupea Küla Selts sai kabeli haldamise õiguse, siis kabelis altaripiiblit ei olnud. Puudub ka täpsem info, kas ja millal see olemas oli.

“Altaripiibli kabelisse jõudmiseks sain suunised EELK konsistooriumi kantsleriks valitud Andrus Mõttuselt, kui temaga Vainupea kabeliga seonduvatel teemadel rääkimiseks kohtusin. Piibel on iga pühakoja üks olulisem nii-öelda komponent ja sealt tekkiski ideealge,” kõneles külavanem. Edasi suunas Tauno Toompuu Mario Luige juba Eesti Piibliseltsi.

Altaripiibli kaane siseküljele on lastud teha märge “Vainupea kabelile, 25.12.2018”.

Luik ütles, et 2019. aasta suveks on abielluda soovijad juba seitse broneeringut teinud ja siis leiab altaripiibel ka kasutust. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles