Häirekellade saatel vanast aastast uude ja sealt edasi

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staažikas päästja Ahto Neidek oli üks kolmest meeskonnaliikmest, kes veetis aastavahetuse Tapa päästekomandos tööl olles. Sündmustele reageerimiseks valmis olnud mehed pidid uusaastaööl kustutama õnneks vaid paari Tapal põlenud prügikasti.
Staažikas päästja Ahto Neidek oli üks kolmest meeskonnaliikmest, kes veetis aastavahetuse Tapa päästekomandos tööl olles. Sündmustele reageerimiseks valmis olnud mehed pidid uusaastaööl kustutama õnneks vaid paari Tapal põlenud prügikasti. Foto: Vladislav Musakko

Uue aasta teise päeva hommikul laekub lehetoimetuse elektronpostkasti kiri teatega, et ajavahemikul 31. detsembrist 2. jaanuarini päästeameti ida regioonis olulisi sündmusi ei olnud.

Kahtlemata hea uudis, mis ei peegelda aga murdosagi sellest, millega inimeste elu, tervise ja vara kaitseks appi ruttavad politseinikud, meedikud või päästjad iga päev kokku puutuvad. Või näiteks aastavahetuse sündmusi Tapa päästekomandos, kus siinkirjutaja koos valves olnud päästemeeskonnaga mõne tunni veetis.

Vana aasta viimasel ööl kell veerand üksteist päästekomando õuele sammudes teen telefonikõne komando pealikule Aron Jaanisele, et koos temaga päästjate tööpostile minna. Selgub, et haigus sunnib meest püsima koduseinte vahel. Tavaliselt on kombeks, et kui pealik ei viibi just tööl, astub ta umbes tunnike enne aastavahetust komandost meeste juurest läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles