Hea maksulaekumine tõi Lääne-Virusse üle kahe miljoni lisaraha

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnale laekus tulumaksu nii palju rohkem, et Rohuaia lasteaed saaks selle rahaga novembri keskpaigani hakkama.
Rakvere linnale laekus tulumaksu nii palju rohkem, et Rohuaia lasteaed saaks selle rahaga novembri keskpaigani hakkama. Foto: Vladislav Musakko

Kuigi tulumaksu laekumise kasv jäi Lääne-Virumaal mullu Eesti keskmisele alla, on siiski põhjust rahuloluks, sest omavalitsuste rahakotid paisusid päris kenasti. Rakvere linnal on uueks aastaks koguni kõvasti üle poole miljoni euro varuraha.

Rakvere linna 2018. aasta eelarves prognoositi tulumaksu laekumiseks 10 573 890 eurot, tegelik laekumine oli aga 11 242 111 eurot ehk 668 221 euro võrra rohkem. Et asjast natuke paremini aimu saada, võib märkida, et Rohuaia lasteaia või Rakvere põhikooli tänavune aastaeelarve on veidi üle 760 000 euro.

Rakvere linnapea Marko Torm ütles, et see lisaraha kandub tänavusse eelarvesse ning seda saab kasutada investeeringute tegemisel. “Me ei tea ju, kuidas ehitusturg tänavu käituma hakkab ja kui palju meil suurtel objektidel omavahendeid lisada tuleb,” kõneles linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles