Riigimetsast toodi ligi 10 000 jõulukuuske

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased on riigimetsast jõulukuuse toomise omaks võtnud.
Eestlased on riigimetsast jõulukuuse toomise omaks võtnud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) andmetel tõid inimesed lõppenud pühade ajal riigimestsast 9700 jõulukuuske.

RMK peametsaülema Andres Sepa sõnul on sobiva jõulukuuse otsimine RMK äpi abil lihtne ja avastamisrõõmu pakkuv võimalus.

"Sel aastal oli jõuluaegne ilm nagu filmis ja kõik riigimetsas jõulukuuse järel käijad said erilise valge metsa elamuse osaliseks. Pere ja sõprade ühiste metsaskäikudega pühade eel ja ajal saab võtta ka aega pikemateks jalutuskäikudeks ja tõdeda, et Eesti metsal läheb hästi," rääkis Sepp. "Jõulukuuse toomine metsast on ilus traditsioon ja RMK pakub kindlasti võimalust tuua jõulupuu riigimetsast ka tulevaste jõulude ajal."

Kuuse toomise võimalus riigimetsast avanes detsembri alguses ja siis jõudsid ka esimesed jõulupuud kodudesse. Üle poolte kuuskedest toodi metsast aga nädal enne jõulupühi ja lumiste pühade ajal. Kõige rohkem osteti ühe- kuni kahemeetriseid kuuski, mis moodustasid enam kui poole ostetud kuuskedest. Ligi 80 protsenti kuuseostudest tehti mobiilimaksega.

Igal aastal viib RMK jõulukuuski kingituseks asenduskodudele üle Eesti. Sel aastal viisid RMK töötajad asenduskodudesse ligi 50 kuuske.

Kuuse toomine riigimetsast on üles ehitatud usaldusele, ent metsaskäijaid kontrollivad keskkonnainspektsiooni ja RMK töötajad. Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõuniku Leili Tuule sõnul ei tuvastanud keskkonnainspektsiooni inspektorid detsembris metsas kontrollkäike tehes ka tänavu rikkumisi.

RMK pakub riigimetsast kuuse toomise võimalust alates 2008. aastast. Eelmisel aastal toodi riigimetsast samuti ligi 10 000 kuuske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles