Omavalitsuste infolehed püüavad jääda erapooletuks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pea kõikides omavalitsuste ajalehtedes ilmub vallavanema või volikogu esimehe veerg. Toimetajad peavad hoidma pea selge ja selja sirge, et valimiseelsel ajal ei hakataks neis tegema poliitpropagandat.
Pea kõikides omavalitsuste ajalehtedes ilmub vallavanema või volikogu esimehe veerg. Toimetajad peavad hoidma pea selge ja selja sirge, et valimiseelsel ajal ei hakataks neis tegema poliitpropagandat. Foto: 6 X Montaaž

Riigikontroll auditeeris omavalitsuste infolehti ja leidis kokkuvõttes, et nende kasutamine võimulolijate poliitilistes erahuvides on jätkuvalt probleem. Samas ei kajasta audit kõiki kitsaskohti: hinnata sai seda, mis vallalehtedes kirjas, aga näiteks oponendi arvamuse mitteavaldamine Tapa Sõnumetes ei jäta kontrolliradarile ühtegi märki.

Kõige rohkem said riigikontrollilt pragada Tallinna ja Loksa linnavalitsuse häälekandjad.

Negatiivse näitena on ära märgitud ka mõned meie maakonnas ilmunud vallalehed: Tamsalu Ajaleht (auditeerimine toimus enne kohalikke valimisi ja valdade ühinemist – toim.) lisas valimiseelsel perioodil volikogu esimehe arvamusartiklitele suure foto ja tema kui kandidaadi registreerimisnumbri, Sõmeru Sõnumid võttis aga ette poliitiliste vastaste avaliku halvustamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles