Aasta eurooplane tegi Ameerikas verivorsti

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Niinemägi laskis jõuludeks korda teha Brüsselist toodud kella, mis on täpselt sama vana kui tema ehk saab tänavu kuuekümneseks.
Aivar Niinemägi laskis jõuludeks korda teha Brüsselist toodud kella, mis on täpselt sama vana kui tema ehk saab tänavu kuuekümneseks. Foto: Vladislav Musakko

Kui Aivar Niinemägi veidi enam kui 15 aastat tagasi Euroopa Liidu kartulikasvatuse töörühma kokkusaamisel ennast esitles, tituleeris ta end kartuliviljelejaks Brüsselist. Maamehe hing ei lubanud ka europealinnas ilma sõrmi mullaseks tegemata elada.

Üks sõber soovitas Aivar Niinemägil pöörduda oma Belgia sõbra poole, kes elas Brüsselist 15 kilomeetri kaugusel, ning vastastikusel kokkuleppel sai Niinemägi kartulikasvatuseks 400 ruutmeetrit maad, mille ta oma käterammuga kartulipõllukeseks haris.

Enne Eesti ühinemist Euroopa Liiduga oli Aivar Niinemägi Eesti põllumeeste esindaja Brüsselis. Et saada informatsiooni, mis toimub Euroopa Liidus, kuna esialgu oli tegemist meile väga tundmatu maailmaga. Niinemägi meenutab, et Euroopa Liidu põllumeeste katusorganisatsiooni COPA-COGECA omaaegne peasekretär Risto Volanen oli õpetanud, et tuleb olla kohal ja suu lahti teha, sest muidu sedastatakse lihtsalt, et teil ei olegi midagi öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles