Kristjani romantiline uuestisünd

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan tuli kokku.
Kristjan tuli kokku. Foto: Vladislav Musakko

Aasta lõpus tegi vägeva comeback’i keskealiste südameis helli mälestusi äratav ansambel Kristjan, andes välja 12 vanu aegu hullutavalt meenutava lauluga CD-plaadi “Viimased mustlased”.

Kristjan sündis 1977. aastal Vinni klubis, tegi debüüdi Muuga tuulikus ja liigutas publiku südameid kaheksa aastat.

Koosseisus on aastatega muutusi olnud, bändi juhi Gunnar Loho sõnul on kõik ansambli praegused liikmed Virumaa pagulased Viljandimaal.

Karl Reband, kes mängib basskitarri, on Kristjani liige juba 40 aastat. Karl on pärit Vokast ja elab nüüd Olustveres.

Trummar Jüri Soomuste sirgus Kohtla-Järvel ning on end sisse seadnud Adaveres.

Samuti Voka mees Janno Meldre, kes võlub viise välja klahvpillidest ja soleerib, elab nüüd Viljandis ning Gunnar Loho, kes kitarri mängib ja loomulikult laulab, on Kristjani kauaaegne juht, Ida-Viru juurtega muusik, kelle kodu on Olustveres.

Vana touch’i on aga plaadil veel: viiulit mängis salvestusel Heinar Ernits, praegune Valga muusikakooli viiuliõpetaja, kes koolipoisina mängis sisse plaadi nimiloo “Viimased mustlased” viiulipartii. Bändis Ernits siiski enam kaasa ei löö.

Plaadi ilmutamine pole aga ainus uudis, mis Gunnar Lohol varuks oli. Teine ja veelgi parem on see, et Kristjan on tagasi. “Jah, salvestame uusi lugusid ja paneme ka järgmistele plaatidele mõne vana loo uues kuues peale,” kinnitas Loho. “Nüüdsest alates tegutseb Kristjan aktiivselt jälle.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles