Viru maraton avab Estoloppeti maratonisarja

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suusamaratonisarja avapauguks on juba 26. jaanuaril toimuv Viru maraton.
Eesti suusamaratonisarja avapauguks on juba 26. jaanuaril toimuv Viru maraton. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eesti suusamaratonide sarja avapauguks on juba 26. jaanuaril toimuv Viru maraton.

34. korda peetava maratoni võistluskeskus on Mõedaku spordibaasis. Stardi- ja finišipaik asuvad keskuse suusastaadionil. 42-kilomeetrisele distantsile antakse start kell 11 ning poolmaratonil osalejad lähevad rajale kümme minutit hiljem. Pärast seda algavad suusastaadionil lastesõidud.

Võistluste korraldaja Evi Torm kõneles, et maraton sõidetakse kahel ringil. Suurte mägede osa ei ole sees. Juba 20 aastat Viru maratonil rajameister olnud Hannes Tiinas ütles, et profile ei valmista raja läbimine mingeid raskusi, kuid vähe sõitnud suusatajale võib see raske olla. “Ega see väga ei erine teiste aastate radadest. Mõedaka maastik on selline, nagu ta on. Olen püüdnud võtta huvitavamaid lõike sisse, mida ei ole enne olnud,” kõneles Tiinas ning märkis, et on ka tehnilist osavust nõudvaid lõike. “Ilmselt tuleb üks kõverik laskumine sisse, mis on suhteliselt järsk. Märgid tulevad välja, ettevaatlikkus ei tee paha,” lisas ta.

2. veebruaril jätkub Estoloppeti sari Tamsalu–Neeruti maratoniga. 46-kilomeetrisele põhidistantsile lähetatakse võistlejad kell 11 ning lühemale, 25-kilomeetrisele rajale kell 11.15. Suusamaratoni start antakse seekord Tamsalu suusastaadionilt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles