Talvine Tammiku tantsupidu tõi 100 naist lumele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pajusti talvine tantsupidu pani sada naist õues ja toas tantsima.
Pajusti talvine tantsupidu pani sada naist õues ja toas tantsima. Foto: Peep Saluvee

Laupäeval olid Pajusti tammik ja klubi naiste päralt, tantsu keerutati parkettpõrandaga saalis ja lumisel platsil. Sada seelikukandjat ei pidanud sel õhtul oma vanusest, ei tundnud valu ega hoolinud meestepuudusest. Tulisust ja särtsu pungil tantsud vallutasid ihu ja hinge.

Kui Pajusti klubis kõlavad Muuga kapellilt esimesed akordid, liiguvad vanaprouad nurkadest krapsakalt keskpõrandale kokku. Graatsilistel naistel on huuled julgelt värvitud, kontskingad jalas, soengud peas, aga pikki pükse, vaat neid juba siin seltskonnas ei näe. Ei, seelikuga on mõnusam tantsida.

Talvise Tammiku tantsupeo eestvedaja, eluaegne tantsuõpetaja Ene Saaber rääkis, et nende eatute kaunite “tüdrukute” tõttu on aja jooksul juhtunud nii, et kui enne nimetati tantsukollektiive memmede rühmadeks, siis graatsiliste naiste tõttu otsustati kasutada hoopis terminit “seeniortants”. “See sobib paremini,” märkis Saaber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles