Viis soovi alanud aastaks

, reformierakonna esinumber Lääne-Virumaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: AFP/SCANPIX

Ajalugu on õpetanud, et ühe väikeriigi iseseisvust ei tohi kunagi võtta iseenesestmõistetavana. Maailm on ärev ning idanaabri režiim on agressiivne ka nüüd. Eestil peab jätkuma tarkust panustada nii kaitsevõime kui ka liitlassuhete tugevdamisse.

2014. aasta kevadel kaheldi, kas liitlasvägede kohaloleku taotlemine on võimalik või ajame sellega pilli päris lõhki. Otsustasime, et julgeolekult allahindlust teha ei tohi, ja taotlesime nii õhu- kui ka maaväe püsivat kohalolekut.

Eestil on põhjust tunda uhkust, et inimeste elatustase on viimasel kolmel kümnendil kasvanud kiiremini kui mistahes Euroopa riigis. Jõukuselt pole me veel Põhjamaade tasemel, kuigi haridusnäitajatelt ja töökuselt ei jää maha. Vajame tarku otsuseid majanduskeskkonna arendamiseks ning investeeringute Eestisse meelitamiseks.

Peame pöörama tähelepanu Eesti investeerimis- ja maksukeskkonnale, teadus- ja arendustegevusele. Kui seda suudame, siis ei ole võimatu saavutada ka palgatase ja pensionite suurus, mille puhul võime end julgelt kõrvutada Soome või Rootsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles