Vinni biogaasijaamas toodeti 2000 kilovatttundi kohvielektrit

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja Energiale kuuluvas Vinni biogaasijaamas töödeldi elektriks 4,4 tonni kohvipuru.
Nelja Energiale kuuluvas Vinni biogaasijaamas töödeldi elektriks 4,4 tonni kohvipuru. Foto: Arvet Mägi

Paulig algatas tänavu oktoobris kohvipuru kogumise kampaania, mille eesmärk oli toota toidujäätmest Vinni biogaasijaamas elektrit ja annetada see SOS Lastekülale.

Kampaania käigus koguti 4,4 tonni kasutatud kohvipuru ja Nelja Energia Vinni biogaasijaamas toodeti sellest 2000 kilovatttundi elektrienergiat. Selle hulga energiaga kaetakse lasteküla viie majapidamise ühe kuu energiavajadus.

Pauligi eesmärk oli koguda 100 kilogrammi kohvipuru päevas. Projekt kestis 25 päeva ja kogutud 4,4 tonni kohvipuru oli korraldajate hinnangul väga hea saavutus. Projektiga liitusid kümned suurettevõtted ja kaitsevägi.

“Aitäh ka eraisikutele ja kogukondadele, kes oma panuse andsid!” tänasid projekti eestvedajad.

“Kaitseväel oli väga hea meel antud projektis osaleda ning oleme kindlasti ka edaspidi valmis keskkonnasäästlikes ettevõtmistes kaasa lööma. Kuigi praegune kampaania kestis üpris lühikest aega, kogusime siiski Tallinna, Paldiski, Ämari ja Tartu toitlustuskompleksides kokku pea 350 kilogrammi kohvipuru,” rääkis nooremleitnant Janno Isat kaitseväest.

Nelja Energia tootmisjuht Erkki Kallas nimetas projekti win-win-win-lahenduseks, kuna sellega panustati taaskasutusse ja taastuvenergiasse ning toetati SOS Lasteküla.

“Nii keskkonnasõbralikum energeetika kui ka abivajajate aitamine saab alguse konkreetsetest sammudest ja otsustest. Meil on hea meel, et otsustasime kaasa minna Pauligi ideega kasutada kohvipuru Nelja Energia Vinni biogaasijaamas elektri tootmiseks ja annetada kogu saadud tulu heategevuseks,” kõneles Kallas.

“Tahtsime kohvipuru ­kogumise projektiga näidata, et väike muudatus igapäe­vatoimingutes võib viia millegi suureni. Kordame kohvipuru kogumise projekti ka järgmisel aastal,” kinnitas Pauligi turundusjuht Kati ­Kivikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles