Haljala kool korraldab suusalaada

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval on võimalik Haljala koolis kasutatud suusavarus­tust osta ja müüa.
Laupäeval on võimalik Haljala koolis kasutatud suusavarus­tust osta ja müüa. Foto: Marko Saarm / Sakala

Haljala kooli fuajees toimub sel laupäeval kella 10–12 suusalaat, kus saab osta ja müüa suusavarustust.

Kooli direktor Ivo Tupits ütles, et mõte laat korraldada tekkis vajadusest: lapsed peaksid suusatama, kuid paljudel pole selleks sobilikke suuski.

Tupitsa sõnul mõeldi laada puhul eelkõige oma kooli ja valla laste peale, aga oodatud on huvilised ka kaugemalt. Suusalaadale sobib tuua kõike, mis kodus on suusatamisest üle või väikeseks jäänud, olgu siis rõivad, suusad või määrded.

Ivo Tupits ütles, et eelkõige oodatakse inimesi oma asjadega ise kauplema, aga kui keegi soovib esemeid müüki panna, kuid ei saa laupäeval kohal olla, on võimalik need tuua pakendatult ning müüja nime ja eseme hinnaga varustatud sildiga täna ja reedel kooli majandusjuhataja kätte.

Kui suusavarustus laada lõpuks kaubaks ei lähe, võib selle annetada ka Haljala kooli suusa­baasi jaoks – praegu on seal 16 paari suuski koos saabastega, mida õpilastele kasutada antakse. Kehalise kasvatuse ainesektsiooni juht Lääne-Virumaal Rein Eensalu ütles, et põhinõuded suusavarustusele on, et kepid ulatuksid lapsel õlanukini, suuskadest võiks valida universaalsuusad koos -saabastega.

“On vanemaid, kes ostavad lastele suusad, ja neid, kes laenutavad. Viimastel aastatel on rohkem laenutatud, sest lund on olnud vähe ning pole olnud mõtet suuski osta. Loodetavasti jagub tänavu lund rohkem ja saab suusatada,” lisas Rein Eensalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles