Tuul puhub Pihlaka purjedes

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulinaariatsehhi juhataja Eerika Saarpuu (vasakul) ja Seminari tänava poe juhataja Hilja Rutnik on Pihlaka pidupäeval rõõmsad.
Kulinaariatsehhi juhataja Eerika Saarpuu (vasakul) ja Seminari tänava poe juhataja Hilja Rutnik on Pihlaka pidupäeval rõõmsad. Foto: 2 x Vladislav Musakko

Esmaspäeval kihas sotsiaalvõrgustik Facebook fotodest, mis kujutasid Pihlaka poodide esimesi kliente sel hommikul. Pihlaka oli saanud kolmekümneaastaseks!

Kes mäletab aega, mil Seminari tänava hoones, kus praegu Pihlaka pood tegutseb, asus teisel korrusel tilluke köök ja kohvik? Neil aastail tuli sellesse majja tööle Eerika Saarpuu, kes nüüd on Pihlaka kulinaariatsehhi juhataja ja töötanud ettevõttes 25 aastat.

“Muutunud on palju muidugi,” ütleb Eerika Saarpuu. “Tollal toodeti ikka väga vähe. Oli peamiselt koogiäri, kulinaaria osakaal oli väike, nüüdseks on see kõvasti kasvanud. Ka nõudlus on tublisti suurenenud.” Ülipopi tootena nimetab Saarpuu Pihlaka pasteeti, rahvas armastab ka salateid, marinaadis tooteid ja profitroole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles