Kunstilapsed maalisid muusikakooli

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Liina Kald keset "kaost", mille kunstikooli lapsed muusikakooli trepikoja seintele korraldasid.
Õpetaja Liina Kald keset "kaost", mille kunstikooli lapsed muusikakooli trepikoja seintele korraldasid. Foto: Vladislav Musakko

Tapa muusika- ja kunstikooli kunstiõpilased maalisid kirjuks läbi mitme korruse ulatuva trepikoja. Kuna kunstilaste õppeklassi pääseb otse tänavalt, valiti “ohvriks” maja muusikakoolipoolne ots, kus on ruumi maalida, kui kelder kaasa arvata, lausa kolmel korrusel.

Nii näiteks kaunistavadki nüüd muusikakooli trepikoda ilmselt Navitrollalt inspiratsiooni saanud kaelkirjakumotiiv, elevant, tšello, kõrge aknalauani viiv redel koos jalajälgedega.

“Hoogu sai võetud ligi aasta ja lõpuks tegime asja kuu ajaga ära,” rääkis kunstikooli õpetaja Katrin Leete. “Direktor arvas, et trepikoja seintel võiks peale ühtlase värvi midagi olla. Meie kaalusime, kas võtta maalimistöö ette ainult õpetajatega, ainult lastega või kõik koos. Viimane variant tundus kõige õigem.”

Lisaks Katrin Leetele juhendasid õpetajatena lapsi veel Liina Kald ja Rene Aua, maalimistööst võtsid osa kõik kunstikooli õpilased, kui noorim rühm välja arvata.

“Lähenesime asjale nii, et keegi ei maalinud üksinda, vaid tegemist oli tiimitööga. Iga värvitooni, iga motiivi pidi enne omavahel kooskõlastama ja kokku leppima,” ütles Leete. Liina Kald ütles, et sõjaplaani, mida seintele maalida, muidugi peeti, kuid “asi läks ikka käest ära”. Heas mõttes.

“Tegime kavandid valmis, aga kui reaalselt maalimiseks läks, siis hakkas mõnel lapsel mõte nii lendama, et vähe polnud,” lisas ta.

Katrin Leete kinnitusel oli omaette proovikivi maalritöö ja igapäevaelu ühildamine. “Liikuda tuli tagaustest, lastel suured pillikohvrid kaenlas,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles