Vaade: aja või tikutulega taga

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merly Raudla
Merly Raudla Foto: Meelis Meilbaum

Kellegi aasta parimaks nimetamine tekitab pahatihti paksu verd. Näiteks aasta parimate sportlaste valimisel. Alati leidub neid, kes leiavad, et tiitlit väärinuks hoopiski keegi teine.

Rahvahääletuse puhul on kord nii, et võidab see, kel on rohkem sõpru.

Nominentide esitamisel on kõikidel võimalik oma arvamust avaldada. Tingimused teab mis keerulised ei ole – esitada võib sportlase, kes elab meie maakonnas või on mõne Lääne-Virumaa spordiklubi liige. Kuna juurde on vaja märkida ka atleedi möödunud aasta parimad tulemused, on kõige loogilisem, et nominendi esitab spordiklubi – või miks mitte sportlane ise. Naabritädi võib ju samuti teada, et kõrvalmajas elab tubli spordipoiss, kes alatasa võistlustelt medaliga naaseb, kuid vaevalt ta tulemuste kohta arvestust peab.

Üpris vilets lugu on ka siis, kui sportlane treenib väljaspool Lääne-Virumaad. Või lausa Eestist väljaspool. Sel juhul on väga ebatõenäoline, et spordiklubi tema kandidatuuri esitab. Kui sportlasel endal ja tema perekonnal või sõpradel ei tule pähe säravaid tulemusi spordiliidu üleskutse peale ära märkida, siis võivadki saavutused väärilise tähelepanuta jääda.

Tingimused teab mis keerulised ei ole – esitada võib sportlase, kes elab meie maakonnas või on mõne Lääne-Virumaa spordiklubi liige.

Lääne-Virumaa Spordiliidu peasekretär Raili Vlasovski tunnistas, et kandidaatide esitamine on valulik protseduur ning tihtilugu tuleb nominente tikutulega taga ajada. Sel aastal näiteks ei esitatud ühtegi parima meessportlase nominenti. Selleks tuli spordiliidu juhtkonnal pead kokku panna.

Noorsportlaste puhul ei ole probleem nii suur. Tublisid spordilapsi jagub ja nende esitamisega kuigi kitsid ei olda. Küll aga jääb näiteks meeste puhul mulje, et täisikka jõudes viskavad noored mehed tossud nurka ning lähevad Soome tööle. Millegipärast on nõnda, et noorteklassis korralikke tulemusi näidanud sportlased kaovad täiskasvanuna pildilt. Jah, eks elu tahab elada ja töö teha. Küllap neid tegelikult ikka on ja küllap leidub neidki, keda sobiks maakonna parimate hääletuseks üles anda. Aga kus nad on? Kui keegi teab, siis Lääne-Virumaa aasta parimate sportlaste hääletusele võiks aasta lõpus julgesti kandidaate esitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles