Lääne-Viru arengustrateegia lennukusega ei hiilga

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala liiklussõlm on maakonna uues arengustrateegias vaid üks vahepunkt neljarealisel Tallinna–Narva maanteel, mitte kiirtee lõpp.
Haljala liiklussõlm on maakonna uues arengustrateegias vaid üks vahepunkt neljarealisel Tallinna–Narva maanteel, mitte kiirtee lõpp. Foto: Arvet Mägi

Ühtede meelest on dokument pealkirjaga “Arengustrateegia 2030+” bürokraatlik lõualõksutamine, teised nimetavad plaani väheambitsioonikaks, kolmandate arvates puudub sellest mitu olulist peatükki. Igal juhul on tegemist hädavajaliku alusdokumendiga, mille koostamisse saab igaüks anda panuse.

Kui nädala esimeses pooles toimunud Lääne-Virumaa arengustrateegia avalikust arutelust nokkida välja üksikud lausekillud, siis saaks pealkirjastada mitu üleeestilist pomm­uudist.

Einar Vallbaum teatas näiteks, et kui läheb tuumajaama ehituseks, siis on tal selleks Viru-Nigulas juba maatükk välja vaadatud. Garri Raagmaa hoiatas, et kui Marokos (maailma suurim fosforiidi eksportija – toim.) peaks midagi juhtuma, siis käsutab Euroopa Liit kopa maha lööma Toolse maardlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles