Tapa vald tahaks soomusrongi endale

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vallavanemale Riho Tellile (vasakul) meeldis soomusrong Wabadus väga ja tema tänusõnad giid Märt Maistele olid siirad.
Tapa vallavanemale Riho Tellile (vasakul) meeldis soomusrong Wabadus väga ja tema tänusõnad giid Märt Maistele olid siirad. Foto: Vladislav Musakko

Soomusrongina Wabadus mööda Eestit ringi liikuv vabadussõjateemaline rändnäitus meeldis Tapa vallavanemale Riho Tellile väga ja kuulnud, et veeremi tuleviku kohta otsus puudub, hakkas ta mõlgutama mõtet, kuidas saada see raudteelinna alaliseks eksponaadiks.

Tähistamaks vabadussõja sajandat aastapäeva, ehitati Operaili Tapa raudteetöökojas ajaloolisi soomusronge imiteeriv veerem, mis sai nimeks Wabadus.

Vagunid sisustati näitusega ja alates 4. jaanuarist liigub rong vahepeatusi tehes Kehrast Valga poole. Plaani kohaselt saab rändnäitust näha kõikides Eesti suuremates raudteejaamades ning Wabaduse missioon lõpeb alles 2020. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles