Naine, kes vingub üksnes siis, kui vaja on

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Kundla – nagu paljud meist – naudib ja väärtustab väga jalutuskäike või jooksuringe puhtas looduses, nii üksi kui ka perega.
Marika Kundla – nagu paljud meist – naudib ja väärtustab väga jalutuskäike või jooksuringe puhtas looduses, nii üksi kui ka perega. Foto: Meelis Meilbaum

Kui Marika Kundla (38) saa jooksurajal enam prahi pärast loodust imetleda, võtab ta prügikoti ja korjab rämpsu ära. Kui ta soovib võimalikult palju asju taaskasutada, loob ta Facebooki grupi “Prügi aardeks taaskasutus: Rakvere”. Kui ta tahab, et lasteaialaste vanemad omavahel rohkem suhtleksid, võtab ta midagi ette.

Inimesed on alates viiekümnendatest aastatest, mil algas masstootmine, tekitanud 8,3 miljardit tonni (umbes 1400 Giza püramiidi täit) plasti. Suurem osa sellest, täpsemalt 6,3 miljardit tonni, on lõpetanud prügina. Kodumajapidamistes tekib igal aastal olmejäätmeid ligi 430 000 tonni. Sama palju kaaluks näiteks peaaegu 7000 Challengeri tanki. Suur osa sellest prügist jõuab loodusesse.

Kui on miski, mida heledapäine Rakvere naine Marika Kundla ei salli, siis on see üleliigne tarbimine, mis veel hullem – prügi loodusesse viskamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles