Mängufilm "Tõde ja õigus" esilinastub 20. veebruaril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. H. Tammsaare romaani ainetel vändatud film jõuab kinodesse järgmisel kuul.
A. H. Tammsaare romaani ainetel vändatud film jõuab kinodesse järgmisel kuul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti 100. sünnipäevaks valminud mängufilm "Tõde ja õigus" esilinastub 20. veebruaril ning jõuab kinodesse alates 22. veebruarist.

Mängufilmi võtteperiood kestis poolteist aastat. Linateose ülesvõtmiseks läks kokku 75 võttepäeva. Film põhineb Anton Hansen Tammsaare samanimelise teose esimesel osal.

Vargamäe uus ja järeleandmatu peremees peab võitlema raske töö, kiusliku naabri ja omaenda tõekspidamistega, et oma söötis ja vilets maa viljakaks muuta. Ja et tõde ja õigus jumalast mahajäetud paigas jalule seada.

Osades on Priit Loog, Priit Võigemast, Maiken Schmidt, Simeoni Sundja ja Ester Kuntu. Režissöör ja stsenarist on Tanel Toom, operaator Rein Kotov, kunstnik Jaagup Roomet ja produtsent Ivo Felt.

Filmi kestus on 150 minutit. Filmi valmimist on toetanud lisaks riigile ka ettevõtja Armin Karu, koostööpartneriteks on Auto Forte ja Jetoil. Allfilmil valmis Eesti juubeliaastaks veel teinegi linateos – Liina Triškina-Vanhatalo film "Võta või jäta", mis jõudis kinodesse mullu 14. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles