Sotsiaaltöö – töö inimestega!

, MTÜ Virumaa Tugiteenused teenuste juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Augasmägi.
Ene Augasmägi. Foto: Arvet Mägi

Sotsiaaltööga tegelejad näevad, kuidas abivajajate hulk kasvab. Tihti on lihtsam asjadele keskenduda kui teha tööd inimestega. Jah, asjadele keskendumine on lihtne, inimestele raskem. Asjad õnnestuvad ikka – olgu kvaliteet milline tahes, asi on tehtud. Inimestele keskendumine vajab aga mõtlemisvõimet – mõtlemine on raske, kui tahame neid aidata ja ka näha selle kaudu saadud tulemusi.

Kokkuhoid sotsiaaltöös aga tähendab alati seda, et elanike reaalsed igapäevavajadused jäetakse korrektselt rahuldamata ning inimestel jääb õige ja piisavas mahus abi saamata.

Ärge arvake, et inimene väga kergelt on valmis abi küsima ja iga pöördumisega sotsiaaltöötaja poole tahab raha saada. Pigem soovitakse oma elukorraldust muuta, ise olukorrast väljapääs leida. Mina, kes ma iga päev puutun selliste inimestega kokku, võin öelda, et suurem osa abivajajaist vajab pigem nõustamist ning sellist abi, mis aitaks neil ületada n-ö ühe takistuse oma elus, et seejärel teadlikumalt edasi minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles