Kohalikud peavad haisuga lahingut (1)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru-Nigula piiril on hakkpuit põhjustanud kohutava haisu, nii et elada tundub seal ajuti võimatu.
Viru-Nigula piiril on hakkpuit põhjustanud kohutava haisu, nii et elada tundub seal ajuti võimatu. Foto: Meelis Meilbaum

Viru-Nigula piiril on puiduladustusplats, mille lähedal elavad inimesed on ligi aasta aega pidanud kannatama tugevat lehka. Kohalikud arvavad, et biomuda pärineb Estonian Cellist ja seda segatakse hakkpuiduga, mille tagajärjel levibki lämmatav hais.

Eelmise aasta veebruarist hakkas Elju Rästas üha enam tundma suvila lähedal asuvalt puiduplatsilt levivat vänget haisu. Ikka sellist, mis elamist häirima hakkas. “See on selline sõnnikuhais,” püüdis Rästas kirjeldada.

Vaid mõned meetrid sellest paigast eemal elav inimene nentis, et tegemist oleks justkui läpanud haisuga. Kolmas aga nimetas seda hapendatud puitmassi lõhnaks. “Nii vastik see pole kui Kehras, kuid kui hunnikuid liigutatakse ...” ütles naine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles