Erakonnad sõeluvad valimiskomisjoni vahet

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile viisid vabariigi valimiskomisjonile oma riigikogusse kandideerijate nimekirja vabaerakonna liidrid Kaul Nurm ja Elo Lutsepp (mõlemad keskel). Nimekirjas on üllatuslikult ka Rahva Ühtsuse Erakonna juhtide nimed.
Eile viisid vabariigi valimiskomisjonile oma riigikogusse kandideerijate nimekirja vabaerakonna liidrid Kaul Nurm ja Elo Lutsepp (mõlemad keskel). Nimekirjas on üllatuslikult ka Rahva Ühtsuse Erakonna juhtide nimed. Foto: Eero Vabamägi

Täna õhtul täpselt kuue ajal kukub kell, et registreerida vabariigi valimiskomisjonis kandidaadid eelseisvateks riigikogu valimisteks. Ehkki suurem osa erakondadest on nimekirja esitanud, saab tervikliku ülevaate toimuvast kõikide dokumentide laekumise järel.

Mõningaid üllatusi on siiski juba ette tulnud. Eile kandis selle eest hoolt vabariigi valimiskomisjonile 125 nimest koosneva täisnimekirja esitanud Eesti Vabaerakond, kelle kandidaatide hulgas on kaks nendega sarnast maailmavaadet jagava Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) juhtfiguuri: esimees Pavo Raudsepp ja juhatuse liige Jane Snaith.

Endine suusasportlane Raudsepp kandideerib riigikogusse vabaerakonna nimekirja esinumbrina Lääne-Virumaal, MTÜ Igale Lapsele Pere juht Jane Snaith on vabaerakonna nimekirja veduriks Ida-Virumaal. Mõlemad napilt üle poole tuhande liikmega väikeerakonna juhid on praeguseks RÜE liikmeskonnast lahkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles