Lapsed ja noored tervitasid Rakveres suurtükiväelasi

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurtükiväepataljon marssis tuhatkonna silmapaari saatel läbi Rakvere.
Suurtükiväepataljon marssis tuhatkonna silmapaari saatel läbi Rakvere. Foto: Vladislav Musakko

Päike oli just tõusnud, kui sinimustvalgete lippudega varustatud ülevas meeleolus inimesed kogunesid linnavalitsuse ette. “Mis toimub?” küsis esimest poetiiru tegev pensionär ehmatusega.

Aga rahvast tuli üha juurde. Saabus rõõmsameelseid noori lippude ja õhupallidega, kõlasid hüüded “Elagu kaitsevägi!”. Palja silmaga vaadates oli väljas nii tuhatkond inimest. Päevakangelased, 1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni sõdurid aga marssisid trummipõrina saatel mööda tänavaid, tähistades pataljoni 101. aastapäeva.

Enam kui kahesaja mundrikandja rännak algas Rakvere raudteejaamast, kus pataljoni ülem kolonelleitnant Arbo Probal esitas traditsioonilise küsimuse, miks alustatakse rännakut Rakverest, kuigi väeosa paikneb Tapal. Ja andis ka traditsioonilise vastuse: just Rakvere raudteejaamast liikusid esimesed suurtükiväeüksused vabadussõtta. Samuti on Rakvere olnud koduks paljudele suurtükiväelastele. Linn on olnud tunnistajaks, kui nad on läinud lauluga suul õppustele ja tulnud sealt tagasi. “Näitame kodukandile, mis puust me oleme,” sõnas suurtükiväepataljoni ülem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles