Ida prefektuur paljastas alaealistele uimasteid müünud jõugu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootilised ained.
Narkootilised ained. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Ida prefektuuri politseinikud paljastasid ühe mulluse suurema töövõiduna narkoärikate grupeeringu, kes ei põlanud klientidena ära ka alaealisi.

“Kõnealune asi on veel kohtueelses uurimises, sel põhjusel detailidesse ma laskuda ei saa. Aga oleme tõepoolest väga palju selle menetlusega tegelenud. Hetkeseisuga on kahtlustatavaid antud kriminaalasjas üheksa, kes käitlesid peamiselt amfetamiini, kuid müüdi ka kanepit ja ecstasy’t, sealhulgas alaealistele,” rääkis narkokuritegude talituse juht Dmitri Kabanov.

Selles kriminaalasjas on muu hulgas esitatud kahtlustus kuritegelikus ühenduses, narkootiliste ainete käitlemises suures koguses, kanepi ebaseaduslikus kasvatamises ja inimkaubanduses.

Politseinike sõnul käideldakse praegu Virumaal kõige rohkem kanepit. Kui 2017. aastal võeti Virumaa narkoturult ära üle nelja kilo kanepit, siis eelmisel aastal ligi kaheksa ja pool kilo.

Endiselt liigub Virumaal amfetamiini: 2017. aastal võeti Virumaa narkoturult ära üle kahe kilogrammi amfetamiini, mullu aga koguni üle 13 kilo. Viimasel ajal on palju räägitud niinimetatud korgijoogist ehk GHB-st. 2017. aastal võeti ära ligi 9000 grammi GHB-d, mullu jäi selle aine kättesaadud kogus 200 grammi juurde.

“Aina rohkem käideldakse hoopis niinimetatud disainnarkootikumi. Tegu on tugeva ainega, millest tekib kohe sõltuvus. See aine võib olla pulbri või tableti kujul,” kõneles Kabanov.

Kui 2017. aastal registreeriti Ida- ja Lääne-Virumaal 32 narkosurma, siis mullu kolm. “See on viimase viie aasta väikseim number,” ütles narkokuritegude talituse juht ning lisas, et eelmisel aastal võeti Virumaa narkoturult ära üle 60 grammi ülimalt ohtlikku fentanüüli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles