Rakvere linna lasteaialapsed saavad nüüdsest prii hommikusöögi

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikupuder on Rakvere linna lastele nüüd lasteaias tasuta.
Hommikupuder on Rakvere linna lastele nüüd lasteaias tasuta. Foto: Sille Annuk

Alates 2019. aasta jaanuarist tagab Rakvere linn tasuta hommikusöögi neile linna lasteaedades ja -hoidudes käivatele lastele, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri alusel Rakvere linnas.

Rakvere linnavolikogu detsembris kinnitatud Rakvere linna 2019. aasta eelarves on lasteaialaste hommikusöögi katteks plaanitud 35 000 eurot.

Abilinnapea Triin Varek ütles, et on palju omavalitsusi, kes toetavad lastega peresid sellega, et tasuvad laste toidu eest lasteaias. "Rakvere linn on juba aasta tagasi need teemad nii-öelda lauale toonud ja hea meel on märkida, et liigume nüüd sammhaaval selle suunas, et alustame linna laste hommikusöögi eest tasumisega. Ehk jõuame peagi ka sinnani, et Rakvere linnas on linna lastele kogu lasteaiatoit tasust prii."

Linn tasub linna laste hommikusöögi eest ka eralasteaias ja lastehoidudes, kus käivad poolteise kuni kolme aasta vanused lapsed. Ühe hommikusöögi maksumus on 30 senti.

Lastevanematele uuendusega mingeid lisakohustusi ei kaasne. Arveldamine lasteaiatoidu eest toimub endistel alustel, kuid igakuise arve summa on hommikusöögi osa võrra väiksem. 

Triin Varek juhtis tähelepanu, et hommikusöök on oluline päevatoidu osa ning lapse arengu ja tervise seisukohalt eriti tähtis. "Meie arvestuste kohaselt söövad praegu hommikust keskmiselt 70 protsenti lasteaias ja -hoidudes kohalkäijatest. Kolme-neljaaastaseid hommikusöögi sööjaid on 40 protsenti ja viie kuni seitsme aastaseid umbes 60 protsenti. Need arvud võivad muutuda, kui hommikusöögi eest lapsevanem enam tasuma ei pea. Võibolla tuuakse osa lapsi hommikusöögiks nüüd siiski lasteaeda, kuid kindlasti on ka neid, kes olenemata sellest muudatusest saabuvad hiljem."

Rakvere linna elanike registris on jaanuari alguse seisuga ligi 800 lasteaialast, kellele laieneb nüüdsest lasteaias õigus tasuta hommikusöögile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles