Meie maakonna muusikud kandideerivad auhindadele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Voorand koos Estonian Voicesiga kandideerib tänavusel Eesti muusikaauhindade konkursil mitmele tiitlile.
Kadri Voorand koos Estonian Voicesiga kandideerib tänavusel Eesti muusikaauhindade konkursil mitmele tiitlile. Foto: Konstantin Sednev

Selgunud on artistid, kelle loomingut ja esinemisoskust kroonitakse jaanuari lõpus Eesti muusikaauhinnaga. Hinnatud tiitlile kandideerivad ka Lääne-Virumaa päritolu muusikud.

Haljalas sündinud ja koolis käinud Kadri Voorand on sel aastal esindatud lausa kolme nominatsiooniga. Niisamuti nagu näiteks ülipopulaarne kõrge lennu teinud Nublu, Ewert and The Two Dragons, Lenna.

Kadri Vooranna osalusega väekas bänd Estonian Voices kandideerib aasta ansambli tiitlile, samuti aasta jazz-albumi ja albumi kategoorias kogumikuga “Taat läks lolliks”. Aasta etno-/folgi-/rahvaliku muusika albumi tiitlit püüab Kadri Voorand võita ühes kooslusega Koikson/Sooäär/Daniel, kes on loonud pühendusega plaadi “Tormisele”.

Sel aastal on alternatiiv-/indie-muusika albumi auväärsele tiitlile esitatud ka Rakverest pärit Maarja Nuut kooslusega Ruum ja plaadiga “Muunduja”. Aasta rokkalbumi tiitlit püüab ka ansambel Kuradi Saar, mille liikmed on Võsuga seotud kutid, kes rokivad ka teada-tuntud bändis Elephants From Neptune.

Aasta tagasi pärjati Kadri Voorand parima naisartisti auhinnaga ja ta pälvis ka auhinna parima jazz-albumi eest. Tookord ütles lauljatar, et see oli ootamatu ning ta on siiralt üllatunud ja jalust rabatud. Samuti tegi puhta töö ansambel Miljardid, kelle eestvedaja Märten Kuningas elab Käsmus. Kaluriküla hõnguga album sai tunnustuseks aasta albumi, debüütalbumi ja rokkalbumi tiitli.

Kõige rohkem nominatsioone, kokku kuus, on tänavu ülipopulaarsel ja omanäolisel Tommy Cashil.

Eesti muusikaauhinnad jagatakse välja neljapäeval, 24. jaanuaril Saku Suurhallis. Õhtut juhivad trummar Reigo Ahven ja lauljatar Triinu Paomets alias Lepatriinu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles