1000 tantsijat tähistab kooli 25 aasta juubelit talvekontserdiga

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere esteetika- ja tantsukoolil tuleb ka sel aastal traditsiooniline, kuid vinge ja üllatusi täis talvekontsert.
Rakvere esteetika- ja tantsukoolil tuleb ka sel aastal traditsiooniline, kuid vinge ja üllatusi täis talvekontsert. Foto: Meelis Meilbaum

Järgmisel laupäeval koguneb Rakvere spordihalli üle tuhande lapse Eestimaa eri paigust, et panna tohutu rõõm kauni tantsu sisse. Võib kindel olla, et 25-aastase Rakvere esteetika- ja tantsukooli traditsiooniline talvekontsert kulgeb braavohüüete saatel. Nagu igal südatalvel.

5+20 aastat saada vauhüüdeid igal talvekontserdil, kus astub üles üle tuhande lapse, polegi teab mis lihtne. Aga Rakvere esteetika- ja tantsukooli õpetajad suudavad oma laste oskuste ja võimetega need pealtvaatajatelt välja võluda.

Esteetika- ja tantsukooli asutaja ning juhataja Merje Poom rääkis, et kontserdil saavad õpetajad laste kaudu näidata enda seest tulevat emotsiooni ja energiat. “Oleme püüdnud teha nii, et kontsert oleks hästi mitmenäoline,” lausus Poom.

Muidugi tähendab kahetunnise talvekontserdi korraldamine oktoobrist alates pikki harjutustunde, kuid laval nähtav on igal aastal ületanud kõik ootused – küllap kannavad elevus ja helgus õhtut ka seekord. Tohutusse sõusse mahub igaüks, kes tantsida ja kogemust saada soovib, ülivingel kontserdil esitab iga trupp ühe tantsu.

Üllatamine on Rakvere esteetika- ja tantsukooli talvekontsertide üks märksõnadest. Eelmisel aastal oli kirss tordil esimest korda publiku ette tulnud emade rühm, kus sel aastal tantsib üle 20 naise.

Oleme püüdnud teha nii, et kontsert oleks hästi mitmenäoline.
Merje Poom
esteetika- ja tantsukooli asutaja

“See oli tõeliselt lahe,” meenutas Poom. Tantsuhing tunnistas, et igal aastal mõtleb meeskond: kontsert on kontsert, tantsud on tantsud, ometi ... “Iga kord öeldakse, et vaat selle aasta kontsert oli eelmistest veel vingem.”

Kuidas seda tehakse? Etendusele püütakse mitut nägu anda vaheldusega – nii ei jäta kedagi kunagi külmaks otselülitused green room’i, kus väikesed tantsuhullud etteasteteks valmistuvad.

“Panustame lavale, valgusele ja kostüümidele,” paotas Poom veidi kontserdi salaust.

Meeleoluka kontserdi edu nõuab Poomi sõnutsi nende kooli juhendajatelt innovaatilisust, uuega kaasa minemist, et ligi kahetunnine kontsert lahedalt sisustada.

“Julgen arvata, et sel aastal läheb publik ära ja ütleb vau,” lubas Poom, kelle meeskond väärib tema sõnul aplausi.

Rakvere esteetika- ja tantsukooli traditsiooniline talvekontsert saab Rakvere spordihallis alguse kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles