Lumelabidad ja -sahad on erakordselt nõutud kaup

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumefrees on tõhus abiline – kes ei taha endale osta, saab seda ka rentida. Cramo Estonia Rakvere osakonna juhataja Kalle Lees ütles, et üllataval kombel on lumefreesi rentijaid vähe, küll aga küsitakse väikest sahaga traktorit.
Lumefrees on tõhus abiline – kes ei taha endale osta, saab seda ka rentida. Cramo Estonia Rakvere osakonna juhataja Kalle Lees ütles, et üllataval kombel on lumefreesi rentijaid vähe, küll aga küsitakse väikest sahaga traktorit. Foto: Meelis Meilbaum

Tänavune talv on labidakaupmeeste vastu väga helde olnud. Kaubaks on läinud lugematul arvul labidaid, sahkasid ja lumepuhureid – mõned poed on neist tühjakski müüdud. Üllatavalt kasinalt on aga lumefreesi rentijaid.

Stokkeri Rakvere müügipiirkonna juht Urmas Arva rääkis, et lumelabidaid ja käsisahkasid on viimastel nädalatel ostetud hoolega. Eilseks olid koguni kõik sahad kauplusest ära müüdud – uus partii saabub lähipäevil.

Lumisel talvel lähevad kaubaks ka lumepuhurid. “Võib öelda, et lumepuhurite aktiivne müük algas Eestis üle kümne aasta tagasi ning selle ajaga on kõik, kes on tahtnud, selle endale soetanud. Nüüd ostavad puhuri need, kel seda veel ei ole ja kes seda siiski vajalikuks peavad. Lumi aitab sellele kaasa,” rääkis Arva, lisades, et ostetakse nii suuri kui ka väikeseid puhureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles