Jaapanlased tellisid hiigelkoguse laastukorve

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanist saabunud kvaliteedispetsialistid Lee Kon Fye ja Hiroshi Kaibara vaatavad üle iga korvi, enne kui need teele saadetakse.
Jaapanist saabunud kvaliteedispetsialistid Lee Kon Fye ja Hiroshi Kaibara vaatavad üle iga korvi, enne kui need teele saadetakse. Foto: Matti Kämärä

Avinurme perefirma AS E.Strauss täidab praegu Jaapanist tulnud 9000 laastukorvi tellimust. Tõusva päikese maa esindajad olid möödunud nädalal kohapeal, hoidmaks silma peal, et tooted vastaksid nende kvaliteedinõuetele.

AS-i E.Strauss ja Avinurme puiduaida turundusjuht Eveli Tooming ütles, et kui tavaliselt meisterdatakse kuus 800 laastukorvi, siis tänu jaapanlaste hiigeltellimusele tuleb kolme kuu jooksul hakkama saada 9000-ga. Selleks on ligemale 25 töötajaga tootmises mõned inimesed ümber õpetatud ja ka lisajõude palgatud.

Tellija on Jaapani suuremaid sisustuskaubamaju, mille nime paluvad ettevõtte esindajad Hiroshi Kaibara ja Lee Kon Fye lehes mitte nimetada. Põhjenduseks tuuakse, et nad ei reklaami firma nime, vaid tooteid, mida müüvad. Avinurme puidust käsitöö jõuab IKEA mõõtu sisustushiiu poodidesse esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles