Annetuste abil luuakse Kolmainu kiriku kogukonnamajja ajakohane puutöötuba

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Kolmainu kiriku juures asuva töötoa sisseseadet soovitakse täiendada puutöömasinatega.
Rakvere Kolmainu kiriku juures asuva töötoa sisseseadet soovitakse täiendada puutöömasinatega. Foto: Meelis Meilbaum

Mitmesuguseid ideid teoks teha aitavas Hooandja annetuskeskkonnas koguti kuu jooksul 5330 eurot, millega plaanitakse sisustada EELK Rakvere Kolmainu kiriku kogukonnamajja moodsate vahenditega puutöötuba.

Rakvere Kolmainu kiriku koguduse õpetaja Tauno Toompuu ütles, et seadmete nimekiri on olemas. “Teeme hanke ja vaatame, kes meile varustust mõistliku hinnaga pakub,” lausus Toompuu.

Tema sõnutsi on veel lahtine, kas pannakse masinad paika ja seejärel tehakse ruumis remont või vastupidi. See sõltub rahastajatest, praegu on Saksamaalt saadud raha eest paigaldatud toakesse küte, valatud selle põrand. Seinad ja laed on veel viimistlemata. “Loodame, et kõik on hiljemalt kevadeks valmis,” lausus Toompuu.

Vaimupuudega inimeste puutöötoa nüüdisajastamine lubab anda sealsetele tegutsejatele juurde oskusi, nad hakkavad juhendaja juuresolekul kasutama elektrisaagi, höövel- ja puurpinki.

“Tahaksime hakata rohkem tegema puiduasju, kvaliteetsemaid esemeid ja meeneid ka müügiks,” märkis Toompuu. Ta lisas, et suur eesmärk on leida ettevõtjatest partnereid, kes oleksid valmis kaasama neid oma lihtsamate tööde tegemisse.

Praegu on toetatud töö teenusel 12 noormeest ja neli neiut, kellega tegutseb neli püsivat vabatahtlikku juhendajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles