Visalt taandunud nohu tegi Ränkelile tuska

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Ränkel loodab MM-i ajaks seljatada lõplikult tervisemured ja saavutada vajaliku sõiduvormi.
Raido Ränkel loodab MM-i ajaks seljatada lõplikult tervisemured ja saavutada vajaliku sõiduvormi. Foto: Arvo Meeks

Otepääl nädalalõpul toimunud murdmaasuusatamise maailma karikasarja etapil ainus võistlustules olnud Lääne-Viru päritolu sportlane sprindispets Raido Ränkel leppis oma põhialal klassikasprindis 35. kohaga. 15 kilomeetrit pikal klassikadistantsil ületas ta lõpujoone 40. ajaga.

Ränkel märkis, et teda kimbutas pea paar nädalat nohu, mis on praeguseks õnneks suuremas osas taandunud. “Mingi vimm on veel sees, aga täna (esmaspäeval – toim.) on olek tegelikult juba palju parem,” lausus ta ja lubas treeningutest mõne päeva vabaks võtta.

Koduseid etteasteid kokku võttes lausus Sõmerult pärit suusamees, et tema ootused olid Otepää MK-etapil suuremad. “Sprint oli pettumus. Teadsin, et olen võimeline samasuguseks tulemuseks, mis tegid meie teised poisid (Karel Tammjärv ja Marko Kilp pääsesid veerandfinaali 16 tugevama hulka – toim.). Olin pärast sprinti olukorrast vägagi löödud,” rääkis Raido Ränkel. “Järgmisel päeval oli tegelikult tunne distantsil juba parem, aga muidugi kaugel heast seisundist.”

Ränkel lisas, et kuna Tehvandi rada on üks raskemaid, eeldab see hea tulemuse vormistamiseks head sõiduvormi, mida tal praegu pole.

Eeloleval nädalalõpul siirdub suusamees tulevase MM-i toimumispaika Austriasse Seefeldi, et keskmäestiku tingimustes vormi koguda.

Veebruaris plaanib Raido Ränkel võistelda MK-etapil Lahtis, seejärel tulla korraks Eestisse, et tegeleda õpingutega ja põigata veel korraks sisse Jõulumäe alpituppa. Maailmameistrivõistlused toimuvad 20. veebruarist 3. märtsini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles