Jooksumees lõhkus leedukate ülemvõimu

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cris Poll osales treeningu mõttes sisemaratonil ning teenis parima eestlasena teise koha.
Cris Poll osales treeningu mõttes sisemaratonil ning teenis parima eestlasena teise koha. Foto: Erakogu

Ultrajooksja Cris Poll läks nädalavahetusel sõbra asemel trenni mõttes sisemaratoni jooksma. Treeneriga lepiti kokku, et väga kiiresti joosta ei tohi. Kui kaks leedulast ja lätlane esikolmikus rühkisid, arvas Poll, et nii ei lähe mitte, ja jooksis ise pjedestaali teisele astmele.

Maraton toimus pühapäeval. Poll otsustas alles teisipäeva õhtul, et läheb haigestunud tuttava asemel kilomeetreid mõõtma. Tavalisel inimesel ei oleks ilma ettevalmistuseta maratonidistantsil võistelda just kõige mõistlikum tegu, kuid kuna Poll on ultrajooksja, kes harjunud pikki vahemaid kondiaurul läbima, siis tema võib endale sellist asja lubada. Et noormees valmistub kuu aja pärast Soomes toimuvaks 24 tunni jooksuks, oligi tal nädalavahetusel kavas paar pikemat treeningut. Võistlustel oli tal eesmärk läbida distants alla kolme tunni, mis ka õnnestus. Esikoha võitis leedulane Rolandas Silius, teisena lõpetas Poll.

Siliuse võiduaeg oli 2.52.20. Polli kaotus võitjale oli kolm minutit ja 24 sekundit. Kolmanda ajaga lõpetas maratoni leedulane Antanas Žukauskas (2.58.31).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles