Kauplusautod liiguvad paljuski valdade toel

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kahest Lääne-Viru maakonnas ringi vuravast kauplusautost kuulub Jaak Rosenblattile. Eile täiendas ta Rakveres oma rändkaupluse kaubavaru, et seejärel alustada tavapärast ringi mööda külasid.
Üks kahest Lääne-Viru maakonnas ringi vuravast kauplusautost kuulub Jaak Rosenblattile. Eile täiendas ta Rakveres oma rändkaupluse kaubavaru, et seejärel alustada tavapärast ringi mööda külasid. Foto: Vladislav Musakko

Lääne-Viru maapiirkondade elanikke teenindavad kaks kauplusautot püsivad vintsutustest hoolimata rivis ja aitavad endiselt täita tühimikku, mis on mitmel pool tekkinud pärast külapoodide kadumist.

Suur osa maakonna omavalitsusi peab autolavkadeks kutsutavate ratastel kaupluste rolli oluliseks. Nende käigushoidmist toetatakse vastavalt võimalustele. Leidub ka valdasid, kus toetamist on piiratud või sellest loobutud.

Kadrina vald ei ole kauplusauto liikumist viimastel aastatel toetanud. Vallavanem Kairit Pihlak tõdes, et kuigi omavalitsus pole selle käigushoidmiseks toetust eraldanud, liigub kauplusauto külade vahel siiski. “Mingil hetkel hakkas valla buss tooma kahel korral kuus inimesi [Kadrina] alevikku poodi ja autolavkat enam ei toetatud. Selge, et inimesed peavad oma igapäevase leiva kuskilt kätte saama. See on meie kohustus,” rääkis Pihlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles