Koolitundide alustamine kell üheksa polegi hea mõte

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2020. aasta sügisest võib hakata kehtima määrus, kus on kirjas ka ranitsa raskuse piirangud.
2020. aasta sügisest võib hakata kehtima määrus, kus on kirjas ka ranitsa raskuse piirangud. Foto: Marianne Loorents

Paindlikkuse tähtsustamisest ja lapsesõbralikkusest kantuna on sotsiaalministeeriumi ametnike laual määruse eelnõu, mille kinnitamine võib juba ülejärgmisel õppeaastal tuua kooli olulisi muutusi.

Nii võib koolipäeva enne kella üheksat alustada ainult hoolekogu nõusolekul, söögivahetund aga kesta pool tundi. Lääne-Virumaa koolide direktorid ei näi eelnõust just vaimustuvat, pigem tundub see neile nokk-kinni-saba-lahti-olukorrana.

Lääne-Virumaa suurima kooli, Rakvere reaalgümnaasiumi direktor Martti Marksoo ütles, et tal on tunne, nagu murtaks sisse lahtisest uksest. Talle näib, et ollakse üliagarad kõike reguleerima. “Ma ei tea, kas see toimib,” lausus Marksoo. Tema sõnutsi peaks otsustusõigus jääma ka kohalikule omavalitsusele või koolile, juba praegu võivad koolid ise määrata, mis kell töö algab. “Meil alustab 1. klass teisest tunnist, järgmisel aastal alustab ka teine klass teisest tunnist,” teatas Marksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles