Ka mina, Jaanus!

Jaanus Nurmoja
, Eestimaa Rohelised
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Nurmoja
Jaanus Nurmoja Foto: Arvet Mägi

Olin kogu senise elu paadunud erakonnaneutraalne ajakirjanik, kodanikuaktivist ja muusik, kuid nüüd lõin ikkagi riigikogusse kandideerijatega kampa. Algul, kui kutsuti, ei tahtnud kuidagi vedu võtta. Veel hiljaaegu, kui EKRE-s kandideeriv Aarne Mäe teatas, et astub selle sammu, ütlesin pigem naljaga pooleks kui tõsiselt, et peaks vist kah. Kuni lõpuks ilmutasid end entusiastlikud kamraadid.

Enam ma pikalt ei mõelnud. Ja siin ma nüüd siis olengi. Parteitu roheline. Nagu kord ja kohus nummerdatud vali-mind-mees oma tagasihoidlikult ambitsioonikate lootustega.

Valik polnud muidugi juhuslik. On ju üldteada, mis trummi ma olen viimasel viiel aastal tagunud. Jah, see kodanikupalk, roheliste hulgas palju räägitud teema nii meil kui ka mujal. Huvilisi ja ka koostööpartnereid, keda tänan, on õnneks teisteski erakondades, kusjuures vabaerakond analüüsis seda ideed päris põhjalikult ning pani tulemused kõrva taha. Väljakuulutatud teemaks on see siiski ka seekordsetel valimistel üksnes erakonnal Eestimaa Rohelised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles