Palavikku võib mõõta ka plaastriga

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seda, kas kehatemperatuur on normis või mitte, saab mõõta vägagi erineva tööpõhimõttega vahenditega.
Seda, kas kehatemperatuur on normis või mitte, saab mõõta vägagi erineva tööpõhimõttega vahenditega. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere Kroonikeskuse Südame­apteegi juhataja Aime Teder ütleb, et kehatemperatuuri mõõdavad usaldusväärselt kõik kraadiklaasid, kuid valikul tuleb arvestada, kellel seda mõõdetakse ja kui palju raha ollakse valmis välja käima.

Aime Tederi sõnul on kõige populaarsemad digitaalsed termomeetrid. “Eakamale inimesele termomeetrit valides on soovitatav vaadata, kui suur on näidikutabloo ja milline on sisselülitusnupu suurus,” annab Teder nõu.

Kontaktivaba mudel mõõdab kehatemperatuuri ühe kuni kolme sekundiga kuni viie sentimeetri kauguselt. Teder lisab, et on kontaktivabu termomeetreid, mis viie sentimeetri kauguselt mõõdavad ka vannivee, piima ja muude vedelike temperatuuri, lisaks toasoojust ning näiteks last hällis ümbritsevat temperatuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles