Valimised toovad 38 uut kandidaati

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja aasta eest võisid reformierakonna nimekirjas kandideerinud ja mõlemad üle 900 hääle kogunud Toomas Varek ja Signe Kivi rõõmustada oma erakonna kindla valimisvõidu üle Lääne-Virumaal. Kuidas läheb seekord, selgub 39 päeva pärast.
Nelja aasta eest võisid reformierakonna nimekirjas kandideerinud ja mõlemad üle 900 hääle kogunud Toomas Varek ja Signe Kivi rõõmustada oma erakonna kindla valimisvõidu üle Lääne-Virumaal. Kuidas läheb seekord, selgub 39 päeva pärast. Foto: Meelis Meilbaum

Märtsi alguses toimuvatel riigikogu valimistel asuvad Lääne-Virumaal viie riigikogu koha pärast rinda pistma kümme nimekirja kokku 60 kandidaadiga. Kaheksa erakonda on väljas täisnimekirja ehk seitsme kandidaadiga.

Eelmistel riigikogu valimistel oli täisnimekirjaga väljas kuus erakonda. Tänavu on nelja aasta tagusele kuuikule lisandunud Eesti 200 ning täisnimekirjaga on väljas rohelised, kellel eelmisel korral oli Lääne-Virumaal vaid kaks kandidaati.

2015. aastal kogus Lääne-Virumaal suurima häälesaagi reformierakond, personaalselt aga reformierakonna esinumber Valdo Randpere (3170 häält), kes tänavu siinmail ei kandideeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles