Rahvas peab võitlust lumega

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumevabu veevõtuhüdrante jäädvustati nii päeval kui ka ööl. Mõned sättisid pildile suisa oma nunnud lemmikloomad.
Lumevabu veevõtuhüdrante jäädvustati nii päeval kui ka ööl. Mõned sättisid pildile suisa oma nunnud lemmikloomad. Foto: Liis Ambos

Kadrina vabatahtliku päästekomando üleskutse puhastada lume seest välja tuletõrje veevõtuhüdrandid leidis laia vastukaja üle Eesti. Lumevabade hüdrantide pilte postitati komando Facebooki lehele nii Lääne-Virumaa asulatest kui ka näiteks Paidest, Viimsist, Rõugest, Nõost, Vändrast, Kuressaarest ja Kiviõlist.

Viimase kohta ütles vabatahtlik päästja ja uitmõttest tekkinud kampaania algataja Raido Nagel, et kiviõlilased pidasid maha justkui omaette võistluse, puhastades rekordilised 25 veevõtukohta. Neist 18 läksid ühe abielupaari arvele. “Heas mõttes hullud,” lausus Nagel. Hoolikaim eraisik oli üks Viimsi naisterahvas, kelle kätetöö tulemusena vabanesid lumehangest kümme hüdranti.

Raido Nagel ütles, et ehkki kampaania on lõppenud ja kõik auhinnad tublidele inimestele välja loositud, postitatakse neile pilte endiselt. “Rääkisin ühe naisega Saaremaalt, kes ütles, et varem ta ei pööranud [hüdrantidele] tähelepanu, aga nüüd hakkavad need kohe silma, kui vajavad lumest puhastamist. Järelikult ei läinud üleskutse kurtidele kõrvadele, vaid õigesse kohta,” lausus pritsimees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles