Aastalõputuhinas veetud praht tõi kaasa konflikti

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügi viimisel ja selle kaalumisel võib klient maakonna jäätmekeskuse juhi sõnul alati ise kohal olla.
Prügi viimisel ja selle kaalumisel võib klient maakonna jäätmekeskuse juhi sõnul alati ise kohal olla. Foto: Marianne Loorents

Rakveres elava pensionäri Vladimiri üllatus oli suur, kui nägi maakonna jäätmekeskusest saadetud arvet, mille kohaselt tuli mehel enam kui neljateistkümne tonni olmeprügi ladestamise eest tasuda üle tuhande euro.

Vladimir selgitas, et renoveerib Rakveres Pikas tänavas korterit ja soovis remondi käigus tekkinud prügi viia jäätmekeskusesse. Vladimiri äriühingule saadetud ja eelmise aasta 31. detsembri kuupäeva kandnud arve järgi kaalus prügi veidi üle neljateistkümne tonni. Mees selle faktiga ei nõustunud, sest korteri remondil tekkinud prügi olid moodustanud puit, kivivill, papp ja vineer. Kuigi mees oli tellinud suure konteineri, ei saanud need materjalid nii palju kaaluda, nagu oli arves näidatud.

Vladimir pöördus MTÜ Lääne-Viru Jäätmekeskuse poole, kus ei suudetud leida nimetatud arve aluseks olnud kaalumistunnistust. 2. jaanuaril sai Vladimiri äriühing uue arve, kus neljateistkümnest tonnist oli maha arvatud neli. Kaaludokumendi järgi kestis kaalumine ühe minuti. Vladimir avaldas taas imestust: kuidas saab kaalumine, prügi maha panek ja seejärel uuesti kaalumine võtta vaid minuti?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles