Tapal valmistuti õppuseks Kevadtorm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtormi demopäev.
Kevadtormi demopäev. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Reedel lõppes Tapal kaks nädalat kestnud planeerimisõppus Furious Breeze, kus 1. jalaväebrigaad harjutas koos liitlaste ja Kaitseliiduga suurõppuseks Kevadtorm.

Õppust juhtis 1. jalaväebrigaadi staap ning sellest võtsid osa kõik brigaadi allüksuste staabid, edastas kaitseväe peastaap. Lisaks olid õppusele kaasatud Kaitseliidu põhja maakaitseringkonna staap, 2. jalaväebrigaadi 23. jalaväepataljoni staap ning kaitseväe ühendatud õppeasutuste (KVÜÕA) õppejõud ja õppurid.

Õppusel harjutati taktikaliste olukordade lahendamist, staabitöö protseduure ning hinnati pataljoni staapide taset ja valmidust.

"Ma olen selle nädala jooksul näinud brigaadi, maakaitse ja KVÜÕA kaitseväelaste poolt palju initsiatiivi, positiivset suhtumist ning tahet õppida ja olla natuke parem kui enne õppuseid," ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Vahur Karus.

Kokku võttis õppusest Furious Breeze osa üle 200 kaitseväelase, kaitseliitlase, liitlassõduri ning reservväelase. Viimaseid oli seekordsele planeerimisõppusele kutsutud tavapärasest rohkem.

"On väga hea, et reservväelased saavad staabi- ja planeerimisõppustel osaleda, see annab võimaluse hoida ennast teemadega kursis ning jätkuvalt oma pädevuses pataljonile kasulik olla," ütles suurtükiväepataljoni reservväelane staabiveebel Jüri Vissarionov, kes on viimased seitse aastat elanud Soomes ning leidnud iga kord võimaluse reservväelase kohustusi täita.

Õppusel harjutasid kaitseväelased 1. jalaväebrigaadi manöövrite planeerimist tingliku vastase sissetungi korral Kirde-Eestisse.

Maastikul saavad plaanid tuleproovi aprilli lõpus algaval õppusel Kevadtorm, mis sel aastal peetakse peamiselt Ida-Virumaa aladel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles